تجلیل از نقش ادبیات در فرهنگ امید و آینده

ساخت وبلاگ


معاون پژوهش مجمع تشخیص مصلحت نظام در پیامی به یازدهمین جشنواره شعر منطقه ای «تمدار بیت» ویژه استان های جنوب غربی کشور که 25 مرداد 96 به میزبانی شهرستان اردل برگزار شد، از نقش سازنده شاعران در تقویت فرهنگ امید، آینده سازی و خلق چشم انداز روشن فردای ایران اسلامی تقدیر کرد.

علی رضایی میرقائد در پیام خود، ضمن تشکر از «تلاشگران عرصه ی فرهنگ و هویت» و «خدمات صادقانه ی فعالان ادبیات کشور» آورده است: از تلاش های ارزشمند کوششگران ادبیات منطقه ای و محلی به ویژه دست اندرکاران جشنواره ی شعر منطقه ای «تمدار بیت» که به پایداری هویتی ایرانیان به ویژه مردم لر در برابر تهاجم فرهنگی غرب همت گماشته و از گوهر «زبان فارسی و همه ی شاخه های خانواده ی زبان های ایرانی» به عنوان مهم ترین مولفه ی فرهنگ بومی جای جای ایران عزیز پاسداری شبانه روزی به عمل می آورند، تقدیر می کنم و توجه ایشان را به ایفای رسالت ملی و اسلامی در مسیر ترسیم چشم انداز روشن ایران اسلامی جلب می نمایم و رادمردی آنان را در پیمودن این راه ستایش می کنم.

معاون پژوهش، اطلاع رسانی و امور بین الملل مجمع تشخیص مصلحت نظام افزوده است: ادبیات ایران سرشار از مفاهیم مدیریتی و لبریز از مولفه های مرتبط با امید، آینده و چشم انداز روشن فردای جامعه ی انسانی است. ادبیات در سرزمین ما برخلاف آنچه برخی می پندارند محدود به انگیزش احساسات نیست بلکه جلوه های خیره کننده از شعور و حکمت والای اسلامی و ایرانی را به نمایش می گذارد. ادبیات کهن ما سرشار از آرمان خواهی، ترسیم ایده آل های دست یافتنی، ترغیب انسان ها به پیگیری تحول و تغییر، تشویق دولتمردان به رقم زدن شرایط بهتر زیست انسانی، انتقاد از دیوانیان نابه کار و نشان دادن راه های حکومت داریِ خوب به دولتمردان و در یک کلام «نقشه ی راه تعالی» است.

در بخش دیگری از این پیام آمده است: بی شک تقویت ادبیات آئینی و خلق آثار ادبی در رثای اهل بیت (علیهم السلام) و تبلیغ معارف و حقایق اسلامی و انسانی و نیز نمایاندن افتخارات انقلاب اسلامی و دفاع مقدس و روح پایداری و بیداری و ایستادگی ملت ایران در قالب آثار ادبی و هنری، تلاشی ماندگار و ستوده در مسیر آرمان های جمهوری اسلامی است. اما اهداف و آرمان های انقلاب اسلامی ایران محدود به این موضوعات نیست. هر اثر ادبی که روح امید، آینده خواهی، تمایل به مشارکت در ساختن فردای بهتر، اشتیاق به خلق چشم اندازی زیباتر برای زیست انسانی، حق جویی، تحول خواهی و رقم زدن تغییر به سوی تعالی را در دل ها و ذهن ها جاری می کند، یک اثر والا و در مسیر چشم انداز روشن جمهوری اسلامی ایران است و هنرمند خالق آن اثر، مُبلّغِ چشم انداز روشن فردای ایران اسلامی است.

معاون پژوهش این نهاد سیاست گذاری کشور در پیام خود افزوده است: ادبیات ایران از گذشته تا امروز، نقش مهمی در بهبود مدیریت کشور داشته است. بزرگان ادب معمولاً در نظام مدیریتی زمان خود منصب های حکومتی و دیوانی داشتند یا نقش سازنده ی خود را به گونه ای دیگر مثلاً در قالب انتقاد از شیوه های رایج مدیریتی ایفا می کردند. از این رو، بخش عمده ی متون ادبی ایران، در واقع، کوششی متعهدانه در مسیر آموزش علم مدیریت، آداب حکومت، دیپلماسی، جنگ و صلح، کشورداری و بیان ویژگی های حاکمِ خوب است.

وی در ادامه نوشته است: در این خصوص، در سطح ملی می توان به بوستان سعدی و شاهنامه فردوسی به زبان فارسی و در سطح منطقه ای و محلی به آثار داراب افسر بختیاری به زبان لری اشاره کرد که نشان دهنده ی اشراف کامل این سه شاعر ایرانی به الگوهای حکمرانی است. داراب افسر بختیاری علاوه بر بهره گیری از خرمنِ دانش و تجربه ی رهبران مشروطه از جمله داییِ بزرگوارش سردار اسعد، خود نیز در مدیریت سیاسی و اجتماعی بعد از مشروطه مشارکت سازنده داشت که اسناد حضور او در کمیسیون نظارت انتخابات مجلس در منطقه ی بختیاری در دوره های هفتم و هشتم و نهم در آرشیو کتابخانه ی مجلس موجود است. بی شک اگر او این تجربه و شناخت را نداشت، نمی توانست در منظومه ی «همیلا» به این خوبی آرمان استقلال ایران و مشکلات ناشی از حضور بیگانگان به ویژه انگلیسی ها در کشور را به تصویر بکشد و مخاطب را به آگاهی از این معضل و کنش برای خلع ید از بیگانگان وادارد.

معاون پژوهش مجمع تشخیص مصلحت نظام در پایان اظهار داشته است: ادبیات هرچند برنامه ی توسعه نیست ولی موفقیت برنامه ی توسعه ی ملی، در گرو عبور از «چالش توسعه و فرهنگ» است و در این میان نیازمند نقش اثربخش ادبیات برای دستیابی به سازواریِ هویتی در چارچوب الگوی اسلامی - ایرانی پیشرفت هستیم. از این رو، ضمن تشکر مجدد از همت بلندتان، به نوبه ی خود دست همکاری تک تک شما را می فشارم.

منبع:
سایت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی چهارمحال و بختیاری 
http://chb.farhang.gov.ir/fa/news/298143/

+ نوشته شده در  چهارشنبه بیست و پنجم مرداد ۱۳۹۶ساعت 11:25  توسط حامی  | 
مقدمه ای بر شناخت بایدها و نبایدهای دیپلماسی اقتصاد مقاومتی...
ما را در سایت مقدمه ای بر شناخت بایدها و نبایدهای دیپلماسی اقتصاد مقاومتی دنبال می کنید

برچسب : تجلیل,نقش,ادبیات,فرهنگ,امید,آینده, نویسنده : dralirezaee بازدید : 3655 تاريخ : يکشنبه 29 مرداد 1396 ساعت: 16:36